PHDES LANDGRAAF     

          

Freerunning

Wekelijks Freerunning


Wie: jongen en/of meisjes vanaf 8 jaar.


Leiding: Luc Swillens

Locatie: gymzaal de Lichtenberg  


Leiding: Luc Swillens

Locatie: De Residentie
Via de FREERUNNERS-rubriek kunnen jullie belangrijke informatie lezen die betrekking heeft op de FREERUNNERS-groep.

De volgende informatie kun je hier opzoeken en nalezen:     Wat is FREERUNNEN?Freerunning is een spectaculaire sport, waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties. Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt, worden uitdagingen en zo leer je steeds beter freerunnen!

Veilig leren freerunnen 

De ongekende populariteit van freerunning op straat is ook bij PHDES Landgraaf niet onopgemerkt gebleven. Daarom biedt de club een plek voor jongeren om veilig en beheerst te leren freerunnen. Met Indoor Freerunning zijn de muren en toestellen in de zaal de obstakels. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde trainers, die weten wat je wel en vooral ook niet moet doen. 

Stoer en sociaal

Naast dat freerunning een stoere sport is, staat het sociale aspect centraal: elkaar helpen om je te verbeteren, respect voor elkaar en elkaars kunnen, en vooral vrienden maken. Kortom: kijk naar elkaar, sport met elkaar, stimuleer en help elkaar om steeds beter te leren freerunnen. 


Wie geeft FREERUNNING les?


Even voorstellen:

Ik ben Luc Swillens, 20 jaar woon in Vaals en ik doe al 7 jaar freerunnen en geef al 4 jaar les in totaal. Vorig seizoen ben ik ook met freerunlessen begonnen bij PHDES. Ik vind het geweldig om mensen over hun grenzen heen te brengen en ze tricks te laten doen waar ze nooit van dachten het te kunnen. Zelf doe ik kickboksen en studeer ik op het CIOS om nog beter te worden in het lesgeven.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen een groep zijn als een soort familie van en voor elkaar zijn. 


Daarom leer ik ze ook de 5 regels van het freerunnen.

1.       Complimenteer elkaar

2.       Let goed op elkaar

3.       Respecteer elkaar

4.       Wees trouw aan elkaar

5.       Loop niet te koop met je tricks maar help andere jou niveau te bereiken.


Ik geef les op de donderdag (18:00 tot 19:30) in gymzaal De Residentie en op zaterdag (14:00 tot 15:30) in gymzaal de Lichtenberg


Voor vragen of inschrijvingen mail naar info@phdes.com
                                                                           

Hoe meld ik me aan voor het FREERUNNEN? Als je je wilt aanmelden als toekomstig FREERUNNER, wat moet je dan doen?

 • Je mag op een zaterdag altijd eens komen kijken en een oefenles meedoen om te kijken of je dit leuk vindt en dit misschien wel iets voor jou is!
 • Als je dit leuk vindt, geef je dit aan bij je ouders en kunnen zij de week erna  een inschrijfformulier opvragen bij de leiding, namelijk Luc.
 • Het groene formulier vul je in en het witte formulier houd je zelf omdat hier handige informatie op staat, dus niet weggooien!
 • We heben de afspraak gemaakt binnen PHDES dat kinderen vanaf 8 jaar mee mogen doen met de FREERUN-lessen, eerder mag dit niet, dus dan moet je nog even geduld hebben.
 • Als ik eenmaal FREERUNNER ben, waar kan ik dan op de PHDES-website, belangrijke informatie vinden over:
 •   
 • Incasso: de incasso vind altijd middels een automatische afschrijving plaats, hier heb je ook toestemming voor gegeven middels het inschrijfformulier, meer info omtrent incasso vind je hier Lesrooster
 • Vakantie: wanneer zijn de vakanties en is de zaal niet open?: in de regel is de 1e zaterdag van de vakantie de zaal nog op, behalve met de zomervakantie, de 2e zaterdag van de vakantie is de zaal dicht. Meer informatie over vakanties, vind je hier : Kalender
 • Hoogte contributie: in principe bestaat 1 lesjaar uit 40 weken les/ 12 mnd contributie, de hoogte van de maandelijkse contributie, vind je hier. Lesrooster

Iom leiding en het bestuur van PHDES kan er in bepaalde situaties besloten worden om een les te laten vervallen omdat er bijvoorbeeld te weinig aanmeldingen zijn voor een zaterdag tijdens een vakantieperiode. Deze les zal indien mogelijk, worden ingehaald, dit altijd middels de FREERUNNERS-rubriek gecommuniceerd worden.

Huisregels:

 • Te laat komen: als je een weekje niet kunt laat je dit altijd tijdig weten bij de technische leiding, bij voorkeur op de vrijdag of eerder in die week.


 • De FREERUNNERS zijn elke laatste zaterdag van de lopende maand te bewonderen voor de ouders. De resterende zaterdagen wordt er keihard getraind en is aanwezigheid van de ouders niet mogelijk. Ook niet als het een 3e  en laatste  zaterdag van de maand is door vakantie.(bijv. door  vakantie)
 • Zaalschoenen: Zaalschoenen zijn verplicht, voor de veiligheid en het schoonhouden van de materialen en de zaal is dit een must!
 • Vanaf 12:30 wordt de deur van het gebouw dicht gedaan . Vanaf 13:55 is de zaal weer toegangelijk en mogen de ouders meekijken vanaf de zijkant van de zaal.
 • Let er aub op dat de schoenen worden uitgedaan en houd broertjes en zusjes aan de kant voor de veiligheid van de kinderen en de FREERUNNERS.
 • Voor de veiligheid van het uitoefenen van de oefeningen is het van belang dat de FREERUNNERS  goed opletten en luisteren naar de leiding. Als dit na herhaalde waarschuwingen niet gebeurd, kan het zijn dat de FREERUNNER even op de bank moet plaatsnemen als een “cooling down”.
 • Indien dit bij bepaalde FREERUNNERS blijft gebeuren zal dit met de ouders worden besproken.
 • Voor een definitieve afmelding stuur een mailtje naar Info@PHDES.com & stuur Ivo een berichtje over de afmelding, bij voorbaat dank! 
 • Alle overige vragen die niet middels de FREERUNNERS-rubriek beantwoord worden, kunnen ook worden gesteld middels info@phdes.com


Bekijk hier een film eerder gemaakt bij PHDES :

FreeRun bij PHDES
Download en bekijk met Quicktime
FreeRunPHDES.mp4 (12.83MB)
FreeRun bij PHDES
Download en bekijk met Quicktime
FreeRunPHDES.mp4 (12.83MB)