PHDES LANDGRAAF     

          

Jubilarissen Celine en Belinda.

Jubilaris Belinda 40 jaar lid.

Belinda is sinds 1978 lid van GV PHDES (voorheen PH) Landgraaf. Dit kwam natuurlijk vanuit een traditie want haar moeder was ook al van kinds af aan lid van PH en trainster bij PH.

Belinda was een talentvolle turnster die vooral heel goed presteerde als er publiek aanwezig was. Zij deed in haar aspirantentijd al mee aan LK en de Nationale B kampioenschappen.


Toen Belinda de overstap moest maken naar het damesteam waren er niet zoveel dames die aan de wedstrijden mee konden doen. Belinda bleef, samen met Coby, trouw de trainingen bezoeken bij het damesteam. Dit in de wetenschap dat er een groep jeugdturnsters aan zat te komen die in de toekomst wel met haar en Coby een goed damesteam kon worden.

Zeker toen er nog leden bij kwamen vanuit DES en haar huidige schoonzus (Cindy) vanuit Olympia.

In die periode gaf ze deze jeugdturnsters dan ook training samen met Ed o.a. nog in de gymzaal van de Kakert. 


Er werd een nieuw damesteam geformeerd o.l.v. van Ed en Arno, die met andere trainingsmethoden aan de slag gingen. Samen met het herenteam van PH behaalden zij de nationale kampioenstitel voor clubteams.

Maar in 1994 kwam toch echt haar grootste succes tijdens de nationale A-kampioenschap met paardspringen met minitramp voor dames.

Voor het eerst in de geschiedenis werd er een damesteam Nationaal A kampioen, wederom mede door de inbreng van Belinda! Een succes waarvan Belinda, maar natuurlijk ook haar moeder, intens van genoten hebben.


Na haar actieve turnperiode is zij al op jonge leeftijd betrokken geraakt bij het lesgeven aan turngroepen en was zij enige jaren lid van de jeugdraad.

Belinda heeft, naast de jeugdraad, ook deel uitgemaakt van de “Knoepjoepe” met het spectaculaire komisch kastnummer die zowel succes hadden in binnen en buitenland o.a. tijdens de verenigingsreizen naar Zwitserland, België en turngala’s.


Belinda heeft zich altijd met veel inzet de groepen die ze had lesgegeven. Dit ging verder dan de gewone taak van de lesgevende. Zij zocht altijd naar iets extra’s. Om de leden extra uitdagingen te geven. Zij volgde daar ook bijscholingen voor. Ook ging zij met de groepen naar wedstrijden. Dit wist zij altijd te combineren met haar kapperszaak en de zorg voor 3 kinderen.

Zij was en is een van de dragende stafleden van de turn/gymnastiekafdeling. Binnen de afdeling verzorgt zij ook het wassen van de kleding.


Naast het geven van turn- en gymnastieklessen, organiseert Belinda ook jeugdkampen voor de leden van de vereniging. Zij doet dit niet alleen maar is wel de voorzitster en een van de kartrekkers van deze organiserende groep.


Het jongensturnen is voor Belinda altijd speciaal geweest en nu nog. Veel respect moeten we daarvoor hebben want jongensturnen gaat veel meer en vaker met ups en downs als meisjesturnen. Maar Belinda weet hier iedere keer goed mee om te gaan vandaar dat PHDES nog altijd jongensturnen aanbied.


Wellicht dat er gebeurtenissen zijn die we zijn vergeten te benoemen maar dat kan ook niet anders want Belinda is een “duizendpoot” binnen PHDES, dus te veel om op te noemen. 

Wij, als PHDES, zijn er trots op om haar in onze vereniging te hebben.


Celine 25 jarig jubileum

Celine kwam als 6 jarig meisje na de kerstvakantie in 1993 bij gymnastiekvereniging Prins Hendrik. Ze kreeg daar les van Juf Netta bij de kleuters. Toen ze in mei 1993 zeven jaar werd ging ze naar de groep van Juf Miranda. De groepen werden opnieuw ingedeeld en Celine kwam in de groep van 8-12 jaar bij Belinda en Paul. Nadat er weer een hergroepering plaats vond kwam ze terecht bij Juf Hermien. Deze groep werd weer overgenomen door Belinda en daar heeft ze tot haar 17e les van gehad.

Celine was ook al vroeg betrokken bij het lesgeven. Helpen vond ze heel leuk en dat deed ze dan ook al vanaf vrij jonge leeftijd. Nadat Celine actief was geweest binnen de hulpleiding heeft ze ook de cursus “niveau 3” gedaan. Dit deed ze met veel enthousiasme, en er zijn heel wat uren in gaan zitten, maar zo kregen we er een gediplomeerde leidster bij. Daar was PHDES uiteraard heel blij mee, want zo veel gediplomeerde leiding was er in die tijd niet.

Celine nam daarbij ook de taak van gymcoördinator op zich, een taak die ze diverse jaren uitvoerde. Een hele klus, voor iemand die toch nog vrij jong was, met veel contacten in de vereniging, en een grote afdeling coördineren. Zij deed dit alles met veel plezier en uiterst correct. PHDES heeft daar veel waardering voor, en terecht dat we kunnen stellen dat ze een behoorlijke steen heeft bijgedragen aan de vereniging.

Tijdens haar coördinatorschap werd er voor de vereniging een belangrijke beslissing genomen nl. dat we alleen nog maar recreatieve turngroepen wilden houden die alleen nog maar aan recreatieve turnwedstrijden deel zouden nemen. Celine maakte zich in de periode ook sterk voor de deelname aan regionale turnontmoetingen en het meisjes-turntoernooi. Daarom werd ook de kerngroep turnen opgericht om het recreatieve turnen binnen de vereniging aantrekkelijker te maken ook hier bewees Celine haar waarde voor de vereniging.

Ook is zij lid van de kamp commissie die wij in 2013 nieuw leven hebben ingeblazen. En ook al heeft ze nu 2 kindjes (om trots op te zijn), ze probeert er altijd bij te zijn.
Maar ook was Celine in het verleden betrokken bij clubblad en zat zij in de redactie. En zo waren er nog wel een hele hoop zaken die geregeld moesten worden waar Celine aan heeft bijgedragen.

Nu geeft ze nog steeds, met veel plezier, de 6-9 jarige pupillen les op woensdagmiddag van 17.30-19.00 uur bij PHDES.

Buiten het behalen van haar VLG leidsters diploma is ze ook gecertificeerd Nijntje beweegleider.
Het is noemenswaardig dat Celine dit allemaal doet ondanks haar drukke baan met wisselende diensten in het ziekenhuis. En ondertussen ook een gezin heeft met twee kleine kinderen. En niet te vergeten ze heeft hierbij ook nog gedanst bij de jazzdansafdeling.

Kortom: Celine is van kinds af aan in de vereniging en heeft daarom een goede kijk op alles. Zij is heel fijn in de omgang en stelt zich altijd coöperatief op. Ze denkt altijd mee in oplossingen met de beste bedoelingen. Vooral het belang van de vereniging staat bij haar altijd voorop. We hopen dat ze nog lang actief blijft in onze vereniging